Dnes je: piatok - 26.4.2024, Meniny má: Jaroslava
Aktualizované: 25.04.2024

Fotografie z roku 2012



On-line: 6

Akcie: 815

Foto galérie: 649

Videá: 282

Odkazy: 576

Komentáre: 1456

Login:

Heslo:

Detail akcie Kresaná skala

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Jozef
Dátum:
štvrtok - 30.12.2021
Pohorie:
Malé Karpaty
Vzdialenosť:
16.7 km
Čas:
5h 4m
Stúpanie:
381 m
Klesanie:
381 m
Náročnosť trasy:
4
Body do rankingu:
43.3
Mapa:
Turista
prih. / ospr.
účasť
Jozef Jozef
St - 29.12.
Roman Roman
St - 29.12.
Vinco Vinco
St - 29.12.

Chlapi, ​nedráždite ma!
​Veď viete, že nemôžem, lebo som v práci downer

Fotky a videa Videné: 40

Trasa akcie

Dechtice – Kresaná skala (346 m) – Planinka – Katarínka – Skalné okno – Dechtice

Poznámka k akcii

Jediné, čo je dopredu jasné, je to, že nebude jasno. Občas padne aj nejaká kvapka. Nemalo by ich byť moc. Ak na trase bude veľa blata, meníme za pochodu trasu a ideme inam.

Odchod ráno o 08:00 hod. z Leopoldova

Komentáre:

Jozef

Jozef

2

Meteorológovia sľubovali nízku oblačnosť a dážď. Ale iba taký malý! „Takže nás veľa na tejto akcii nebude“ vraveli sme si s Romanom. Aj tak pôjdeme. Máme voľno a chuť. Čo viac treba? Obávali sme sa, že bude veľa blata. Preto si dopravu na štart zobral na starosť Roman. Je ohľaduplný. Vraj aby som si nezašpinil moje takmer nové auto od blata. Danka nás upozornila, že tu ešte vládne sneh a prilepila aj fotky (môžete ich vidieť nižšie).

Sme na štarte a zisťujeme že všetci mali pravdu. My s Romanom, že budeme len dvaja. Danka, že tu je ešte sneh a meteorológom vyšla predpoveď o počasí. Obavy ohľadom blata sa nenaplnili. Začíname vedecky pracovať a bádať. Hľadáme odpoveď na otázku „Čo urobí niekoľkohodinové mrholenie s našimi vetrovkami a topánkami? Bude teplo vytvorené pohybom v teréne dostatočné na to, aby sme to prešli v zdraví?“

Trochu ma mrzí, že nie sú žiadne výhľady. Takto Roman uvidí Hlohovec až keď cezeň pôjde autom domov. Keby bolo lepšie počasie, uvidel by ho už odtiaľto. Aj Kresaná skala by o kúštik viac potešila. Zato teší pohľad na biely sneh a čerstvý vzduch. A určite ho poteší aj Katarínka. Aby nedošlo k omylu, nie dvojnohá… Roman chodieval autom okolo, ale ešte tam nikdy nebol.

Pes z Planinky nie je prívetivý. Začal na nás štekať keď sme boli ešte kilometer pred Planinkou. Nezdržujeme sa tu a plynulo pokračujeme do kopca. Na Katarínke si ideme oči vyočiť. Nie že by sme mali problém v tom opare vidieť ruiny bývalého kláštora Katarínka. Vidíme ľudí! V tomto počasí? My sa čudujeme, že sem šli. Oni sa čudujú, že nás tu vidia. Čudovanie ustupuje. Nakoniec sme radi, že sme sem šli…

Už nás čaká iba jedna čerešnička. Skalné okno. Nachádza sa v borovicovom lesíku. Kedysi tu vraj bol pieskovo – dolomitový lom. Viac informácií sa mi o ňom nepodarilo zistiť. Teda, ešte jedna. Vraj vzniknúť skalnému oknu pomohla ľudská ruka. Či je to pravda neviem.

Už sme pri aute. Je čas zhrnúť výsledky nášho bádania. Čo urobí niekoľkohodinové mrholenie? Vetrovka je prekvapivo mokrá. Dosť mokrá. A čo urobí pohyb vzniknutý hýbaním sa? Časť vecí sa na nás usuší. Takže dá sa. Topánky sú však mokré. Takže doma budem pokračovať vo vedeckom bádaní a pokúsim sa získať odpoveď na otázku „Vysušia sa mi topánky položené pri kachliach do zajtra rána“? Zajtra je totiž silvestrovská ak­cia.

komentár: 1162 pridaný: 09.01.2022 - 10:51
Danka

Danka

1
zobraziť foto zobraziť foto zobraziť foto

Nie je veľa blata, dnes sme boli Dechtice – Planinka – Katarinka – Dechtice a bolo to fajn.

komentár: 1149 pridaný: 29.12.2021 - 17:23

Reakcie na komentár: 1149

Jozef

Jozef

1

Vďaka za informáciu Danka. Popravde som nečakal, že v nadmorskej výške 300 – 400 metrov bude ešte sneh. Aspoň máme jasnú trasu a nemusíme to meniť.

komentár: 1151 pridaný: 29.12.2021 - 19:15