Dnes je: utorok - 16.4.2024, Meniny má: Dana, Danica, Danka
Aktualizované: 15.04.2024

Fotografie z roku 2012



On-line: 11

Akcie: 814

Foto galérie: 648

Videá: 281

Odkazy: 576

Komentáre: 1454

Login:

Heslo:

Detail akcie Z Banky do Banky cez Havran a Čertovu pec

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Vinco
Dátum:
sobota - 13.03.2021
Pohorie:
Považský Inovec
Vzdialenosť:
24.7 km
Čas:
8h 44m
Stúpanie:
865 m
Klesanie:
865 m
Náročnosť trasy:
7
Body do rankingu:
76.9
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Vinco Vinco
Št - 11.03.
Ivan Ivan
Št - 11.03.
Jozef Jozef
Št - 11.03.
Hosť 1 Hosť 1
Pi - 12.03.

Fotky a videa Videné: 54

prehrať videoprehrať video prehrať videoprehrať video

Trasa akcie

Banka – Červená veža – Vila Bakchus – betónový objekt v lese – Havran, rázcestie – okraj lúky (keška) – Havran (457 m) – prameň – Kríž na Oponickej rúbani – Čertova pec – betónový objekt v lese – Svinský vrch (449 m) – Plešiny – Zlatý vrch (480 m) – Pod Lipinou – Ahoj (352 m) – Vápeništia – Banka

Poznámka k akcii

Druhý pokus o prejdenie tejto trasy

Odchod o 08:00 hod. z pred Tesca v Piešťanoch
Z Vrbového odchádzam mojim autom o 7.40 hod.

Akcia nie je vhodná pre každého. Budeme mať slimačie tempo, pretože sme sa dlho nehýbali a najmä, lebo budem nielen fotiť, ale aj hľadať kešky.

Komentáre:

Vinco

Vinco

2

Dnes budem stručný

Príprava akcie

Akciu sme pripravili spolu s Jozefom. Je to vlastne neuskutočnená akcia z 28. marca, na ktorú mal ísť Jozef s Ivanom a ja som bol ospravedlnený. Dohovorili sme sa na nej už v pondelok a Jožo ju mal na stránku „prilepiť“ v stredu, aby sa mali šancu prihlásiť aj ostatní turisti. Vo štvrtok pozerám na stránku a po akcii ani slychu. Znova volám Jožovi a pýtam sa ho, či si to náhodou nerozmyslel, lebo ja mám na piatok ako zálohu plán Béééééééééé. Akciu mi potvrdil a poveril ma jej vložením. A tak je tu.

Doprava

Ako je v popise písané, zvoz z Vrbového som zabezpečil ja a stretli sme sa tradične na parkovisku pri Tescu. Odtiaľ sme sa k Červenej veži viezli mojim tátošom. Než sme od Tesca odišli prišlo prekvapenie, prišiel aj štvrtý účastník Boris. Boris bol s nami vo Veľkej Fatre na vrchu Šíp. Problémy nám trošku robilo parkovanie. Nakoniec sme auto zaparkovali na parkovisku pri Kolibe.

Počasie

Deň pred uskutočnením bola predpoveď akceptovateľná. Mala byť oblačnosť, pršať však nemalo. Nakoniec to vyšlo tak, že bolo počasie počas celej túry klasické turistické. Slniečko veľmi často dávalo o sebe vedieť, príliš sa neskrývalo. Občas nejaký ten mráčik slniečku preťal dráhu, no nebolo to nič tragické. Výhľady nám to nepokazilo. Mali sme proste šťastie. A to aj bez môjho predchádzajúceho modlenia sa za dobré počasie grin

Putovanie

Dĺžka a aj zvlnenie trasy bolo vyvážené, aj keď sa priznám, že tým 10 kilometrov navyše by som si ešte dal wink Cítil som sa výborne. Neviem ako ostatní, ale ja áno.
S náladou to bolo ale inak.
V popise Jozef spomínal, že sa pôjde voľnejším tempom kvôli „loveniu“ kešiek. No od Čertovej pece to bolo s keškami pre mňa neznesiteľné. Jozef nevedel, že od tohto bodu ich bude tak veľa a chcel každú „odloviť“. Poviem pravdu aj na mňa toho bolo už dosť. Ak by som deň pred tým vedel ako to dopadne, nebol by som na akciu šiel. Môj príjemný pocit z akcie, z prírody, z výhľadov, ale hlavne zo stretnutia s chlapcami po dlhej dobe týmto utrpel. Prepáčte všetci, čo ste na akcii boli, ale popísal som vám iba moje pocity a ako som to cítil ja.

Čo sa mi na akcii páčilo

Celkovo trasa sa mi veľmi páčila. Hoci som niektoré úseky, hlavne tie po červenej turistickej značke už išiel, ostatné miesta boli pre mňa nové a veľmi zaujímavé. Páčili sa mi aj vrchy na trase Havran, Svinský a Zlatý vrch. Príchod na Zlatý vrch mi pripomenul, ako správne poznamenal Ivan, príchod na Ihelník na Silvestra. Aj tu bol stožiar no výhľady boli slabšie, ale boli.
Páčila sa mi aj posledná časť trasy, keď sme po zjazdovke Ahoj klesali do Banky. Impozantné sú z tohto miesta výhľady na Podunajskú pahorkatinu ale hlavne na hlavný hrebeň Malých Karpát. Výhľady umocnilo zapadajúce slniečko.

Záver

Bola to dobrá akcia s pekným počasím a so slušnou účasťou. Výborný výber trasy. Boli aj turistické chodníky aj chodníky mimo nich, aj zaujímavé miesta, aj blatko aj sucho, aj mráčiky aj slniečko, aj zvieratká, aj štebotajúce vtáčiky, aj rozkvitajúce kvietky. Proste bolo skoro všetko, no musím na koniec povedať, že malo to aj ale…

komentár: 933 pridaný: 14.03.2021 - 17:57

Reakcie na komentár: 933

Jozef

Jozef

1

No vidíš a práve keškám vďačíš za túto trasu. Áno, pri konci ich pre nekeškára bolo už priveľa. Mnohé z nich už neboli na nejakom zaujímavom mieste. Napriek tomu však platí, že nejedna keška je na niečim zaujímavom mieste. Napríklad pamätná akcia na Šíp. Odkiaľ sme mali najlepší výhľad? Všetci sme sa na tom mieste jednoznačne zhodli… Každopádne budeme musieť popracovať na optimálnom počte kešiek na bežnú turistickú akciu. Čisto keškársku akciu budeme nabudúce riešiť inak. Dáme ju sem až po uskutočnení a tak nepríde k žiadnym omylom. Poprípade ju sem vôbec nedáme.

komentár: 934 pridaný: 14.03.2021 - 19:14
Ivan

Ivan

1

Aby sme sa s hľadaním kešiek toľko netrápili, pozval som najlepšieho hľadača, akého poznám – Borisa grin

komentár: 931 pridaný: 12.03.2021 - 18:07

Reakcie na komentár: 931

Vinco

Vinco

1

OK. Vynikajúce.
Aspoň nám to nebude tak dlho trvať, dobrá voľba grin tongue wink

komentár: 932 pridaný: 12.03.2021 - 18:45