Dnes je: štvrtok - 28.3.2024, Meniny má: Soňa
Aktualizované: 28.03.2024

Fotografie z roku 2014



On-line: 8

Akcie: 809

Foto galérie: 646

Videá: 280

Odkazy: 576

Komentáre: 1449

Login:

Heslo:

Detail akcie II. Keškobranie spolku: Selec - Inovec - Selec

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Jozef
Dátum:
nedeľa - 17.10.2021
Pohorie:
Považský Inovec
Vzdialenosť:
17.3 km
Čas:
6h 15m
Stúpanie:
699 m
Klesanie:
699 m
Náročnosť trasy:
5
Body do rankingu:
57.1
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
zúčastnil sa:
Ivan Ivan
So - 16.10.
Jozef Jozef
So - 16.10.

Fotky a videa z akcie

prehrať videoprehrať video

Trasa akcie

Selec – odbočka ku keške – Selec, lyžiarsky vlek – Hradisko (732 m) – Selecké kamenné more – Za Sokolou skalou – Pod Inovcom – Inovec (1 042 m) – odbočka ku keške – Vyhliadka Palúch – Inovec (1 042 m) – Vyhliadka Dr. Bundalu – Pod Inovcom – Za Sokolou skalou – Dvojoblúkový mostík lesnej železnice – Selecká kyselka – Selec

Poznámka k akcii

POZOR!!! Hrozí odlov dvojciferného počtu kešiek! Akcia vhodná hlavne pre keškárov spolku…

Komentáre:

Jozef

Jozef

1

Po prvom keškobraní prichádza druhé. Malo prísť asi o týždeň skôr, ale prišlo k zlyhaniu. Môjmu. Presnejšie, z rodiny som sa to dozvedel takmer včas… ako posledný, deň predtým. A tak som vtedy nikam nešiel. Ale vtedy bolo vtedy a teraz je teraz.

Parkujeme v dedinke Selec. V dedine nás víta mrázik a žblnkotajúci potôčik. Z prízemného mrazu i nízkej teploty blížiacej sa nule, si nič nerobíme. Veď nám o chvíľu bude teplo. Na najvyšší vrchol pohoria – Inovec, sme sa totiž rozhodli vystúpiť z najprudšej strany.

Už to vie celý les. Slová o tom idú od jedného hniezda na strome k druhému, od jednej nory v zemi k druhej. A dozvedeli sme sa to aj my s Ivanom. Zase nás čaká komorná atmosféra. Zrovna dnes prebieha 38. ročník hviezdicového výstupu na Inovec. Slovo „hviezdicový“ znamená, že máte na výber, z ktorej svetovej strany ráčite vystúpiť na vrchol.

A už máme aj nepoprierateľné dôkazy. Čím vyššie sme k vrcholu, tým viac ľudí stretáme. Tí, čo už idú dolu, majú pre nás dve správy. Začnem tou zlou – hore je plno. A teraz tá dobrá – dávajú tam čaj, opekajú sa špekačky a tuším padlo aj slovo guláš. Alebo si ho len tak veľmi prajem? A to všetko zadarmo! A je to jasné. Už vieme, prečo je tam tak plno.

Prichádzame s Ivanom na vrchol ako 329-ty a 330-ty. Až tak plno tu nie je. Nejako sa to na tej ceste roztratilo. Možno trochu viac, ako v bežnú nedeľu, ale žiadna tlačenica. Sme informovaní o tom, čo všetko už nie je. Ja príliš nepočúvam. Snažím sa postupovať podľa hesla „Čo oko nevidí, to srdce nebolí“. Dostávame sa k časti, čo zostalo. Ušiel sa nám čaj a ponúkli nám na opečenie slaninku a špekačky. Bude nám stačiť ten čaj…

Naposledy, keď sme boli na Inovci, bola hmla. Teraz máme výhľady. Pekne je. Síce viditeľnosť nie je dokonalá, lebo v ovzduší je sem tam dostatok vodnej pary, ale to až tam, vzadu… Svoje čaro má aj výhľad Palúch. Vidieť odtiaľ Hradisko i Selecké kamenné more. Tam sme pred takou hodinkou a pol stáli…

Cestou dolu odlovíme ešte posledné kešky z rady „Lesná železnička Trenčín – Selec“ a môžeme ísť k autu. Na záver musím pochváliť keškárov nášho spolku. Žiadne zaváhanie. Keď je akcia, tak je akcia a prídu všetci… Žiadne frfľanie, žiadne kyselé tváre… Tak to má byť.

komentár: 1102 pridaný: 19.10.2021 - 14:37