Dnes je: streda - 24.4.2024, Meniny má: Juraj
Aktualizované: 23.04.2024

Fotografie z roku 2014



On-line: 9

Akcie: 815

Foto galérie: 649

Videá: 282

Odkazy: 576

Komentáre: 1455

Login:

Heslo:

Detail akcie Terapia prírodou

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Lenka
Dátum:
sobota - 14.11.2020
Pohorie:
CZ - Orlické hory
Vzdialenosť:
19.5 km
Čas:
5h 30m
Stúpanie:
655 m
Klesanie:
655 m
Náročnosť trasy:
5
Body do rankingu:
55.6
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Dodo Dodo
So - 14.11.
Lenka Lenka
So - 14.11.

Fotky a videa z akcie

Fotky a videa z akcie ešte ne-boli vložené.

Trasa akcie

Olešnice v Orlických Horách – Šerlich – Olešnice v Orlických horách

Poznámka k akcii

Poznámka k akcii ne-bola vložená.

Komentáre:

Lenka

Lenka

1

Terapia prírodou…

Názov tejto turisticky je zároveň jej cieľom. Potrebovali sme vypnúť od neustáleho bytia v práci a doma. Pretože, čo iné sa dá v dnešných dňoch robiť.
Nasadili sme turistické topánky, naštartovali auto a vybrali sme sa do Olešnice. Malo svietiť slnko. Miesto toho nás chytil dážď. Nevadí. Ideme. Na samom začiatku sme sa kochali krásnymi roubenými domčekmi dedinky Olešnice. Po jej prechode sme cez lúku zamierili do lesa. Tam už toľko nepršalo. A zahájili sme našu terapiu. Ako vyzerala?
Celú turistiku sme nevytiahli mobil z batohov. Čo znamená, prepáč Vincent, že nemáme ani jednu fotku. Navyše…na každej by boli vydieť nejasné tvary v hmle. Po ceste sme si vychutnávali prírodu a to doslova. Jedli sme lišajníky, ojedali púčiky stromov a vrcholo všetkého bola kyslička. Po Vrchmezí sme spolu neprehovorili ani slovo. Stačilo nám ticho prírody. Na Vrchmezí sme učinili zápis do vrcholovej knihy a tu sme už stretli prvých bežzcov, turistov, ale aj takých čo sa na turistov iba hrali. Tu už sme prestali mlčať a cesta veselo pokračovala až na Šerlich. Určite by tam boli krásne výhladi. V tej hmle sme ledva videli Masarykovu chatu, ktorá sa tu nachádza.
A už nás čakala cesta späť. Okolo mlyna po rozbahnených cestách. Hm…blatíčko. To bolo dnes kamarátom. Čo na tom, že na prezutie nič nemáme. Auto znesie. A po ceste späť sme medzi Olešnicou a Slavoňovom stihli navštíviť pivovar Agent. Počuli sme o ňom prvý krát a keďže radi vyhľadávame lokálne pivovary a špeciálne pivá ihneď sme sa rozhodli ich podporiť. Vďaka bohu mali otvorené. Teraz už si ideme vychutnávať to pivo.

komentár: 847 pridaný: 14.11.2020 - 17:26