Dnes je: štvrtok - 25.4.2024, Meniny má: Marek, Marko, Markus
Aktualizované: 23.04.2024

Fotografie z roku 2012



On-line: 6

Akcie: 815

Foto galérie: 649

Videá: 282

Odkazy: 576

Komentáre: 1455

Login:

Heslo:

Detail akcie V noci Považským Inovcom

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Vinco
Dátum:
nedeľa - 05.04.2020
Pohorie:
Považský Inovec
Vzdialenosť:
25 km
Čas:
6h 50m
Stúpanie:
782 m
Klesanie:
790 m
Náročnosť trasy:
7
Body do rankingu:
94.1
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Vinco Vinco
So - 04.04.
Hosť 1 Hosť 1
So - 04.04.
Hosť 2 Hosť 2
So - 04.04.

Fotky a videa Videné: 33

prehrať videoprehrať video

Trasa akcie

Piešťany, nemocnica – Havran, rázc. – Humništia – Ovčia skala – Studená dol. – Hlohovec, Inovecká ulica

Poznámka k akcii

Nočná komorná akcia hrebeňom Považského Inovca o počte členov 3 ks.
Ako hostia boli moji dvaja kolegovia z práce, s ktorými som posledných pätnásť dní v kuse chodil do práce, a tak sme už potrebovali vyvetrať hlavy a otestovať svoju kondičku.
Hosť 1 bol Boris, ktorý bol na tretej akcii PAT a MAT.
Hosť 2 bol Ondro, ktorý bol na druhej akcii PAT a MAT.

Komentáre:

Vinco

Vinco

2

Ako vznikla táto akcia? Ja by som priam povedal, že vznikla potrebou po náročnom pracovnom tripe niekde konečne vypadnúť a vyčistiť si hlavu. Vybrali sme si nedeľu, ktorá sľubovala neskutočné podmienky. Tie sa počas tejto akcie aj potvrdili.

Je večer 21.30 hod. a stretáme sa v Hlohovci na Inoveckej ulici. Ústi tu červená turistická značka, ktorou za pár hodín dorazíme k autu. Druhým autom smerujeme do Piešťan. Pred príchodom do miesta štartu padá otázka, kde zaparkujeme. Padli rôzne návrhy, no nakoniec zvíťazil návrh parkovať pri nemocnici poblíž Kolonádového mosta. A tu sa aj začína naša nočná púť.

Kto to pozná vie, že ihneď od úvodu sa postaví do cesty naklonená rovina. Miestami sa to zmierni no za „Furmanom“ sa to opäť jemne pokazí až po hrebeň. Pri ceste po Havran – rázcestie sme spoločne spomínali Miša, ako on v pohode túto časť vybieha. My sme však na žiadny beh nemali. Ani sily a ani chuť. Tento druh trýznenia necháme na mladších. Počas tohto úseku sme si plnými dúškami vychutnávali čerstvý vzduch, svit mesiaca ale aj impozantné večerné výhľady na Piešťany. A to preto, že sú jediné, ktoré na tejto trase sú.

Počas cesty hrebeňom sme sa radili, kde si dáme prvú prestávku. Áno správne tušíte, tých prestávok malo byť viac. Presne dve. Prvá pred Humništiami bola originálna. Kedže vo svojich radoch sme mali pôžitkára Borisa nieje možné nedopriať mu chvíľu na jedlo či kávu. Pánko sa stále vyvíja, rastie preto niet sa čomu čudovať. Ale musím uznať, že prestávka na jedlo a hlavne na kávičku, ktorá bola spôsobom full servis bola vynikajúca. Veľmi padla vhod. Nezabudol ani na mňa rozmaznaného, keď do kávy mám rád cukor a smotánku. Dokonalú idylku nám prekazil iba poľovník, ktorý sa znenazdajky vynoril z tmy. Padli otázky z jeho úst, že čo tu robíme a prečo sme takí hluční. Role hovorcu som sa zhostil ja a „milému“ poľovníkovi som vysvetlil, že sme turisti, ideme po turistickej značke a vôbec nie sme hluční iba sa bežne bavíme počas cesty. Spomenul som si na Jozefa a jeho spracovanú časť „odhad vzdialenosti“. A vysvetlil „milému“ poľovníkovi, že aj obyčajný rozhovor sa v lese a v tme šíri na väčšiu diaľku, ako obyčajne. Asi polhodinu pred týmto incidentom sme počuli z jeho smeru streľbu z guľovej zbrane. Pýtam sa sám seba. Bol to poľovník, alebo to bol pytliak prezlečený za poľovníka? Je dovolené strieľať v noci mimo splnu? Vidím to tak, že sme mu vôbec nie hlučným správaním odplašili zver, ktorú chcel nezákonne uloviť. Musím povedať, že sa ma to dotklo. Nikto nám nebude zakazovať turistikovať v noci po riadne značených turistických chodníčkoch. Pánko chcel byť iba zaujímavý – spoločne sme skonštatovali.

Pod Holým vrchom došlo na druhú zastávku – zastávku opekaciu. Pôvodne sme chceli opekať na Ovčej skale, ale keď sme zbadali, aký komfort (ohnisko, sedačky a stolík) nám poskytovalo nájdené miesto zostali sme tu. O opekací „materiál“ sa postaral Ondro. Priniesol slaninku a jelenie klobásky. Ja som doniesol chleba, drevo do lesa a Pepo. Zriadili sme ohnisko iba také, aby sme ho boli schopní zahasiť a zároveň stihli opiecť poživeň. Chuť klobások a slaninky bola excelentná, za čo sa chcem Ondrovi poďakovať. Zároveň ďakujem aj Borisovi za vynikajúci nápad s kávou. Káva na túrach nebýva často a preto tá vďaka.

Po tom, čo sme opustili pôžitkárske miesto, sme pokračovali ďalej. Keď sme prechádzali okolo Ovčej skaly utvrdili sme sa v tom, že rozhodnutie na skoršie opekanie bolo správne. V poslednej etape sa už nič zaujímavé nestalo. Nemé zostupovanie do Hlohovca a občasne reptanie od únavy sa do zaujímavosti neráta. Musím konštatovať, že do cieľa sme dorazili unavení ale v zdraví a plní všakovakých pocitov. Za mňa hodnotím akciu na výbornú. Očakávanie v plnom rozsahu naplnila. Hlavné moto vypadnúť niekam v noci a vyčistiť hlavu bolo naplnené.

Ďakujem Borisovi a Ondrovi za skvelú spoločnosť a načerpané zážitky.

komentár: 701 pridaný: 06.04.2020 - 18:48

Reakcie na komentár: 701

Mišo

Mišo

1

Ako ste to chceli nechať pre mladších, keď Boris aj Ondro sú mladší než ja… tongue rolleye A ktomu poľovníkovi, ano mohol: „Je zakázané loviť zver v noci po uplynutí dvoch hodín po západe Slnka až do dvoch hodín pred jeho východom, okrem medveďa. Lov diviačej zveri, vlka, jazveca, líšky, kuny, psíka medvedíkovitého a medvedíka čistotného je povolený cez deň a v noci, ktorá sa začína v deň splnu Mesiaca, ako aj tri noci pred a tri noci po tejto noci, ale len za jasných mesačných nocí a s použitím výkonnej pozorovacej a streleckej optiky.“ a keďže spln je teraz v stredu, takže mohol.

komentár: 704 pridaný: 06.04.2020 - 19:06
Vinco

Vinco

2

Áno, ak je to tak ako píšeš, tak dobre. Ale poľovník Ti nemôže zakázať túrovať v noci a po turistickom chodníku. Ale to by si ho musel počuť, s akým tónom to hovoril. Toď vše.

A čo sa týka tých mladších, tak som to myslel v pomere na mňa starého K.K.T. grin

komentár: 705 pridaný: 06.04.2020 - 19:15
Mišo

Mišo

3

To K.K.T. znamená, krajší kus turistu, že wink

komentár: 706 pridaný: 06.04.2020 - 19:21
Vinco

Vinco

4

Áno krajší, ale hlavne môj kratší kus turistu grin LOL grin

komentár: 707 pridaný: 06.04.2020 - 19:26
Mišo

Mišo

1
zobraziť foto

Hanba Vám, že ste sa nepriznali, že idete.

komentár: 700 pridaný: 06.04.2020 - 18:43

Reakcie na komentár: 700

Vinco

Vinco

1

Mišo. Je to trocha inak, ako si myslíš. V časoch Koronavíru sme sa všetci traja dohodli, že pôjdeme iba tí, ktorí spolu celú dobu slúžili, alebo stýkali. Preto táto voľba a tajnosť.

komentár: 702 pridaný: 06.04.2020 - 18:50
Mišo

Mišo

2

Veď to je v poriadku, ja by som s Vami ani nešiel, ja by som si to zabehol a Vás len využil na odvoz LOL LOL LOL

komentár: 703 pridaný: 06.04.2020 - 18:57
Vinco

Vinco

3

My sme s Borisom presne o Tebe v súvislosti s týmto hovorili. A Boris tvrdil, že táto časť je už pre Teba nudná, miliónkrát prebehnutá a preto by si ani nešiel cool grin

komentár: 708 pridaný: 06.04.2020 - 19:33