Dnes je: streda - 24.4.2024, Meniny má: Juraj
Aktualizované: 23.04.2024

Fotografie z roku 2016



On-line: 8

Akcie: 815

Foto galérie: 649

Videá: 282

Odkazy: 576

Komentáre: 1455

Login:

Heslo:

Detail akcie Z Breziniek na Zochovu chatu

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Peter
Dátum:
sobota - 18.06.2022
Pohorie:
Malé Karpaty
Vzdialenosť:
27.2 km
Čas:
9h 46m
Stúpanie:
1107 m
Klesanie:
993 m
Náročnosť trasy:
8
Body do rankingu:
88
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Peter Peter
So - 18.06.

Fotky a videa Videné: 17

1. akcia2. akcia

Trasa akcie

Brezinky, rázc. – Červená hora – Mon Repos – Kubašová – Amonova lúka – Sedlo Uhliská – Mesačná lúka – Vápenná (752) – Pod Malou Vápennou – Sološnícka dolina, horáreň – Sedlo Skalka – Pánske uhliská – Hubálová – Čermák – Zochova chata, parkovisko

Poznámka k akcii

Poznámka k akcii ne-bola vložená.

Komentáre:

Peter

Peter

1

Po „vydarenej“ noci s minimom spánku som si povedal, že je načase vyraziť. Znovu som si „uvaril“ kašu, zbalil hamaku a hurá na cestu. Moje nohy však povedali, že to tak ľahko nepôjde. Po pár kilometroch začínam cítiť otlak na pravej nohe. Míňam Mon Repos a Kubašovú a otlak sa intenzívnejšie hlási o slovo.

Na Amonovej lúke, v parádnom prístrešku, si kontrolujem nohu. Pľuzgier je tam, potvora. Prelepím ho „druhou kožou“ za objavenie ktorej vďačím Radovi a pokračujem na Sedlo Uhliská. Predošlý deň si ale vyberá svoju daň a sily ubúdajú rýchlejšie ako som čakal. Trochu si oddýchnem na Mesačnej lúke a pokračujem na Vápennú.

Už je cítiť, že je sobota. V lese stretávam veľa turistov, prihovára sa mi pán z Dolán, ktorý si sem chodí každú sobotu oddýchnuť. Na Roštúne je už plno, o včerajšej samote na Záruboch môžem iba snívať. Zídem na rozcestník Pod Malou Vápennou a teším sa na vodu, ktorú sme s Dankou v zime obdivovali.

Ale aj tento prameň nepramenil. Žabu som nehľadal, radšej som pokračoval cez Sološnícku dolinu na Sedlo Skalka. Ten dvojkilometrový stupáčik ma celkom dostal. K pravej nohe sa pridal pľuzgier na ľavej nohe a hlava pomaly začína naznačovať, že dnešným dňom tento výlet končí.

Pánske Uhliská a Hubálovú pomaly nevnímam, unavený, uboľený vlečiem sa do cieľa. Keby ma teraz zjedol medveď, ani by som si to nešimol. Prichádzam na Čermák a volám priateľa na telefón. Mrzí ma to, ale necítim sa na to, aby som išiel tretí deň plánovaných 40 km do Bratislavy.

Tak už iba večera na Zochovej chate a domov do sprchy a do postele. Ale keď si dám nohy doporiadku, naberiem kondičku a zhodím ešte pár kíl, ten tretí úsek si určite dokončím.

komentár: 1242 pridaný: 19.06.2022 - 19:58

Reakcie na komentár: 1242

Vinco

Vinco

1

Nemusíš sa hanbiť, že si skončil. Už aj mne sa to stalo. Konkrétne na Trnavskej stovke v roku 2018, keď som tiež skončil pre pľuzgiere. Ale aj tak je to za dva dni úctyhodný výkon palec hore palec hore Nepochybujem o dokončení tripu. A o akých kilách navyše to hovoríš Peter? Tej nedostatočnej kondičke by som ešte uveril, ale tým kilám ťažko. Keď som Ťa naposledy videl, videl som akéhosi štíhleho mladíka, za ktorým som mal čo robiť, aby som s ním držal krok.

Takže. Dať nohy do poriadku a šup, šup dokončiť poslednú časť grin

komentár: 1244 pridaný: 19.06.2022 - 20:55