Dnes je: utorok - 19.3.2024, Meniny má: Jozef
Aktualizované: 17.03.2024

Fotografie z roku 2015



Akcie: 808

Foto galérie: 645

Videá: 278

Odkazy: 576

Komentáre: 1447

Login:

Heslo:

On-line: 5

Detail akcie Lazová stovka - 12. ročník

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Vinco
Dátum:
sobota - 13.04.2019
Pohorie:

Pohoria:

Myjavská pahorkatina, Biele Karpaty, Malé Karpaty
Myjavská pahorkatina
Vzdialenosť:
113.5 km
Čas:
1d 5h 20m
Stúpanie:
3600 m
Klesanie:
3600 m
Náročnosť trasy:
10+
Body do rankingu:
370.8
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
zúčastnil sa:
Vinco Vinco
Po - 18.03.
Roman Roman
Po - 18.03.
Jozef Jozef
Ut - 19.03.

Začalo to dobre. Slovo „Lazovská“ ma navnadilo, a slovo „stovka“ ma dorazilo. Občas sa mám rád a chcem žiť, preto nejdem!

Hosť 1 Hosť 1
So - 13.04.

Fotky a videa z akcie

Trasa akcie

Vrbové – Lopušná (K1) – Bradlo (K2) – Holubací vrch (K3) – Podbranč, Podzámok (K4) – Vrbovce (K5) – rozhľadňa Žalostiná (K6) – Nad Kuželákom (K7) – Filipov (K8) – Nad Megovkou (K9) – Veľká Javorina (K10) – Vrch Roh (K11) – Vaďovský vrch (K12) – Višňové (K13) – Veľký Plešivec (K14) – Šípkové (K15) – Vrbové

Poznámka k akcii

Lazová stovka 2019 – 12. ročník – 13.-14.4. 2019

Info: http://www.lazovka.wbl.sk/…turniky.html

od 04:00 do cca. 05:55 – Prezentácia účastníkov Lazovky
o 6:00 – Hromadný štart pelotónu

V trase sú označené živé kontroly

Komentáre:

Vinco

Vinco

4
zobraziť foto

Na začiatku ďakujem všetkým za gratulácie. Veľmi si to vážime.

Ešte než začnem. Áno. príprava na vrcholné podujatie je veľmi dôležitá – to uznávam. Nikdy by sa nemala podceniť. Ale človek má také zaujímavé vlastnosti a to odhodlanie, presvedčenie, tvrdohlavosť, vytrvalosť… Tieto a ešte ďalšie vlastnosti robia divy. To bol aj nielen môj prípad, že Roman a Jozef wink

Úvod:

S Romanom sme sa stretli v telocvični na štarte vo Vrbovom. Do úplného štartu sme čakali radšej vo vnútri, lebo vonku mrholilo. A mrholilo nám skoro polovicu Lazovky, čo bolo možno lepšie, ako keby malo piecť slnko. Proste dalo sa to vydržať. Pred oficiálnym štartom pred štartovou bránou mi Roman spomenul, aby som si všimol ako vyštartujú mladí holuby, chrti. A presne tak bolo po odpískaní grin 70 % účastníkov bolo po štarte fuč, z dohľadu. My sme išli svojím tempom.

Priebeh:

Pozitívne bolo, že sme neboli poslední. Pred nami v dohľade i za nami išli „normálni turisti“ grin Na prvej nultej kontrole chýbala fixka na zaznamenanie kontroly do záznamníka, tak sme si ju proste vyfotili. Stále bolo také sychravé počasie s jemnou hmlou.

Prvá živá kontrola bola na Bradle, kde sme sa aj riadne občerstvili. Ďalšia kontrola – občerstvovačka bola na Podbranči. Kým sme tam s Romanom prišli tak sme okúsili prvý asfalt. Ešte pred kontrolou na Podbranči sa k nám pripojil Jozef (69 ročný účastník z Ivánky pri Dunaji) a od vtedy išiel s nami až do cieľa. V trojici sa nám išlo oveľa lepšie ako vo dvojici, hlavne po tme. Na ceste nás čakali aj tri tajné kontroly. Bolo treba do záznamníka nalepiť príslušnú nálepku.

Na ďalšej kontrole vo Vrbovciach sme si dali aj teplú polievku. Doplnili sme aj potrebné cukry. Boli tu aj celkom milé ženy, ktoré nás obsluhovali a tak som si dovolil s nimi spraviť pár fotiek.

Ďalší cieľ bola rozhľadňa Žalostiná K-6. Dôverne známa Jozefovi a Lenke grin Moja skúsenosť z roku 2017 sa potvrdila. Opäť nám tu brutálne fúkal vietor a k tomu hmla, pre ktorú sme videli tak na dvadsať metrov.

Posledná kontrola, ktorú sme stihli ešte za svetla bola Nad Kuželákom K-7. Potom už slnko zašlo a my sme vytiahli čelovky.

Možno aj tma spôsobila, že sme ďalšiu kontrolu – reštauráciu vo Filipovskom údolí chvíľu hľadali. Roman si myslel, že našu skupinku zle navigujem a tak sme sa asi 500 metrov vrátili – kontrolu sme nenašli. Nakoniec bola moja navigácia správna. Vrátili sme sa do bodu „pochybnosti“ a odtiaľ o 200 metrov po trase mojej navigácie sme kontrolu našli. A bolo načase, lebo sme boli riadne hladní a smädní. Aj tu bola milá mužská ale hlavne ženská podpora a tak som sa s nimi vyfotil.

Nočnú časť Lazovky som nefotil. Aj tak by fotografie nestáli za nič. Po tme sme dorazili na kontrolu Veľká Javorina – Saloon Cetuna K-10, kde bola živá kontrola s občerstvovačkou. Tu sme hlad odohnali vynikajúcou kapustnicou a tradičnou kofolou. Tiež sme potrebovali „prebaliť“ svoje nohy do „nových šiat“.

Až s „novým dňom“ sme dorazili na predposlednú živú kontrolu priamo pod Čachtickým hradom. Nakoľko nás tlačil časový limit, tak sme sa pod hradom dlho nezdržali a pálili sme v rámci fyzickým možností ďalej. Kontrola K-14 čo bol Veľký Plešivec som mal stále pred očami. A pred sebou som mal aj treliaceho Romana, ktorý sa mi stále viac vzdiaľoval. On si pomýlil hodiny a myslel si, že časový limit, čo bolo 30 hodín nestihneme. Lenže namiesto 9.00 bolo 8.00 hod. a po príchode na Veľký Plešivec som mu to oznámil, čim som ho ukľudnil. Odvtedy sme už išli všetci traja pokope.

Posledná živá kontrola aj s občerstvením bola v Šípkovom. Čakala nás posledná etapa do Vrbového, ktorá bola pre mňa najťažšia. Pociťoval som bolesti v ľavom kolene a túto trasu som zvládol iba silou vôle.

Do Vrbového sme všetci traja prišli svorne. Riadne unavení ale maximálne spokojní, že sme to nakoniec zvládli.

Ďakujem Romanovi a Jozefovi za spoločnosť, podporu a skvelú atmosféru počas celej akcie. Som rád, že som mohol byť súčasťou našej skupinky šialencov.

komentár: 497 pridaný: 15.04.2019 - 18:12

Reakcie na komentár: 497

Rado

Rado

1
zobraziť foto

Vinco, nikto tomu neveril že to dáš, ani ja, a o to to má väčšiu hodnotu a budeš na seba viac hrdý.

komentár: 498 pridaný: 15.04.2019 - 22:26
Rado

Rado

2
zobraziť foto

Roman, Vinco, klobúk dole.

komentár: 499 pridaný: 15.04.2019 - 22:29
Vinco

Vinco

3

Rado, hrdý nemusím byť. Nieje prečo.
Ale som rád, že som to vyskúšal a podarilo sa, aj keď to nebolo vôbec ľahké. Je to proste makačka a potvrdilo sa mi, že je to hodne o hlave.

A taktiež obdivujem Romana, že pri tých zdravotných ťažkostiach aké mal sa na to dal a zvládol to. Klobúk dole. A čo sa týka Jozefa – lazového parťáka, ktorý išiel s nami, tak to dvojnásobne klobúk dole. V takom pokročilom veku zvládnuť lazovku to sa len tak ľahko nevidí.

komentár: 501 pridaný: 16.04.2019 - 12:42
Mišo

Mišo

3

Páni, bravó. Úprimne som neveril, že to zvládnete celé až do konca. Rovnako ako Jozef som nepostrehol adekvátnu prípravu na podujatie v danom rozsahu, aby ma to presvedčilo o opaku. Každopádne si zaslúžite poklonu.

komentár: 496 pridaný: 15.04.2019 - 10:47
Jozef

Jozef

2

Tak, a máme výsledok. Viacerí ste asi zvedaví ako to dopadlo. Chalani to zvládli a dokázali doraziť do cieľa v časovom limite (do 30 hodín) bez toho, aby ich naháňal medveď.

Priznávam sa, neveril som, že to Vincent zvládne a príde až do cieľa. Myslel som si to najmä preto, že nemal žiadnu prípravu pred touto drsnosťou. Áno Vincent, jedna akcia pred mesiacom nie je plnohodnotná príprava! Keďže je dostatočne tvrdohlavý, tak to dokázal. Vraj majú málo fotiek a chýbal im dvorný fotograf. Mňa však nedostanú!

Nuž, chlapi, dovolím si Vám pogratulovať ako prvý takto oficiálne a snímam z mojej hlavy imaginárny klobúk pred Vašim výkonom.

komentár: 495 pridaný: 14.04.2019 - 19:00
Jozef

Jozef

1

Vincent a kde je Myjavská pahorkatina? Tam neurobíte ani krok? Podľa mňa viac krokov ako v Malých Karpatoch.

komentár: 483 pridaný: 21.03.2019 - 20:34

Reakcie na komentár: 483

Vinco

Vinco

1

Dík Jozef. Už som to opravil.

komentár: 484 pridaný: 22.03.2019 - 01:16