Dnes je: štvrtok - 25.4.2024, Meniny má: Marek, Marko, Markus
Aktualizované: 23.04.2024

Fotografie z roku 2012



On-line: 9

Akcie: 815

Foto galérie: 649

Videá: 282

Odkazy: 576

Komentáre: 1455

Login:

Heslo:

Detail akcie Štefánička, Chopok, Srdiečko

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Maroš
Dátum:
nedeľa - 19.08.2018
Pohorie:
Nízke Tatry
Vzdialenosť:
11.79 km
Čas:
4h 50m
Stúpanie:
539 m
Klesanie:
1054 m
Náročnosť trasy:
5
Body do rankingu:
50.2
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Jozef Jozef
Ne - 19.08.
Maroš Maroš
Ne - 19.08.

Fotky a videa Videné: 30

1. akcia2. akcia3. akcia4. akcia5. akcia

Trasa akcie

Chata M. R. Štefánika – Krúpovo sedlo – Chopok – Dereše – Kosodrevina – Srdiečko

Poznámka k akcii

Poznámka k akcii ne-bola vložená.

Komentáre:

Jozef

Jozef

2

Výprava za Perzeidami – deň tretí:

Hneď ráno sme získali ďalší legendárny pojem do zbierky – „Jožove ovsené vločky“. Tento pojem sa zaraďuje tesne za „Ivanin puding“ (zasvätení tušia). História sa takmer navlas opakovala. Potrápil som sa, menšiu časť som však bol nútený nechať na tanieri. Aj keď to tak nevyzerá, občas sa mám rád. Smiechu som sa však nezdržal, keď som videl, že chlapíkovi sediacemu blízko nás nesú to isté, s čím som bojoval ja! Potvora jedna, zatváril sa síce neutrálne, to zvládol, ale zjesť dva a pol lyžičky za 5 minút, mňa neoklame! My sme už boli pobalení a odchádzali sme z chaty a jeho som ešte zazrel v reštaurácii, ako stále zvádza márny boj.

Tentoraz sme sa rozdelili podľa zvyškov dostupných síl na dve skupiny. Tej našej skupine to nestačilo a v duchu hesla „Keď už sme tu…“ sme odhodlane vykročili vpred. Dnešnými cieľmi sú Chopok a Dereše.

Hrebeň znovu plný, žeby zase výpredaj? Čím bližšie sa blížime ku Chopku, tým menej ľudí odzdravuje. Môže za to lanovka. Vyvezie kdekoho akokoľvek oblečeného alebo obutého. Niektorí išli fakt na nejaký výpredaj do obchodného centra. Akože len tak podpätok a nejakú šnúrku cez nohu a valím ho po skalách… No nevalila to dievčina, visela celú dobu na frajerovi. Ani jeden krok sama nevedela urobiť. Ďalší pár schádzal z Chopku, keď tu zrazu z junáka vypadlo „Po takejto náročnej túrke si zaslúžime koláčik a kávičku“. Začínam mať obavy o budúcnosť našej krajiny.

Na Chopku sa mi to nepáčilo. Ľudí ako v mravenisku. Jedného mladého som pristihol, ako začudovaným pohľadom pozerá na moje nohy. Na tvári mal údiv, že čo to mám na nohách?! Necítil som sa tam dobre. Hneď som si spomenul na tých Čechov, ktorých sme stretli na salaši pod Suchým a ich slová „U Vás je to taký divoký. U nás každý na nás čumí, co to máme na nohách“. Tak reagovali na otázku, prečo chodia do našich hôr. No, a už to máme miestami aj tu doma. Teplo je, v sandalkách to dáme!

Po absolvovaní povinnej jazdy – jedno točené na Kamennej chate, sme sa rýchlo radšej pobrali ďalej. Smer Dereše. Vrchol je trochu bokom turistického chodníka, ale nič dramatické, fakt iba kúsok. Terén dokonca o niečo menej náročnejší ako posledný úsek na Kriváň.

S Marošom sme sa zhodli, že hrebeň od Ďumbiera po Dereše je asi najkrajšou časťou hlavného hrebeňa Nízkych Tatier. I keď ani tá časť po Čertovicu nebola zlá. I tá časť za Derešmi vyzerala veľmi lákavo. No nič, máme čo robiť…

PS: Vincent veľmi chýbal, nemal kto prehrávať v pokri, musel som to zobrať na seba.

komentár: 412 pridaný: 20.08.2018 - 10:02
Vinco

Vinco

1

Milenci vás vyhnali na samostatnú túrku? grin
Alebo ste sa potrebovali trochu sami vytrápiť?

Dúfam, že ste na mňa mysleli. Ja pracujúci ľud, som musel na vás robiť grin

komentár: 407 pridaný: 19.08.2018 - 17:40

Reakcie na komentár: 407

Maroš

Maroš

1

Nevyhnali iba si celkom správne spočítali svoje sily a rozhodli sa že na rozdiel od nás s Jožom sa nepotrebujú až tak strašne doraziť. grin

komentár: 409 pridaný: 19.08.2018 - 18:19