Dnes je: piatok - 26.4.2024, Meniny má: Jaroslava
Aktualizované: 26.04.2024

Fotografie z roku 2015



On-line: 14

Akcie: 815

Foto galérie: 649

Videá: 282

Odkazy: 576

Komentáre: 1457

Login:

Heslo:

Detail akcie Cesta hrdinov SNP v Nízkych Tatrách #2 / Kolesárová - Čertovica

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Vinco
Dátum:
nedeľa - 29.07.2018
Pohorie:
Nízke Tatry
Vzdialenosť:
19.98 km
Čas:
6h
Stúpanie:
835 m
Klesanie:
1000 m
Náročnosť trasy:
6
Body do rankingu:
65.5
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Rado Rado
Pi - 02.03.
Vinco Vinco
Pi - 02.03.
Jozef Jozef
St - 06.06.
Mišo Mišo
St - 27.06.
Marek Marek
Po - 23.07.
Roman Roman
Po - 23.07.
Hosť 1 Hosť 1
Ne - 29.07.

Fotky a videa z akcie Videné: 143

prehrať videoprehrať video prehrať videoprehrať video
1. akcia2. akcia

Trasa akcie

poľovnícka chata pod Kolesárovou – Kolesárová – Oravcová s. – Zadná hoľa – Homôľka s. – Ramža – Bacúšske s. – S. za Lenivou – Čertovica motorest

Poznámka k akcii

Druhá trasa dvojdňovej akcie v Nízkych Tatrách.

Pokyny k celej akcii sú v časti prvá trasa


Trasa z poľovníckej chaty po Kolesárovú: https://mapy.hiking.sk/?…

Komentáre:

Vinco

Vinco

2
zobraziť foto

Rado mi poslal komunikáciu z Facebooku ohľadne nášho psieho kamaráta, ktorý nás sprevádzal a strážil na našej akcii.

Týmto sa verejne ospradlňujem Radovi, že som nesprávne použil jeho krstné meno ako meno psieho spoločníka grin grin


Tu je komunikácia z Facebooku ohľadne psíka:

Útulňa Andrejcová
· 27. júl, 20:00 ·
NAŠIEL SA POĽOVNÝ PES
Na útulňu prišiel dnes s turistami od Bartkovej poľovnícky pes Hanoverský farbiar ( že vraj je taká rasasmile ), alfa samec hnedej farby, meno nepovedal, tak neviem ako sa volá. Kto ho stratil nech si hľadá…teda, zatiaľ je u nás pokiaľ mu prestane chutiť náš Tetrov…

Pavel Paully Birka Dobrý deň,
som veľmi rád, že ste ho našli. Pes sa volá Rony a je z Telgártu. Hľadáme ho už od piatku kedy sa stratil v lese. Prikladám aj fotku, na ktorej vyzerá trocha lepšie smile Ďakujem všetkým za zdieľanie a dúfame, že dnes už bude spať doma.

komentár: 404 pridaný: 17.08.2018 - 13:07
Jozef

Jozef

1
zobraziť foto zobraziť foto zobraziť foto zobraziť foto zobraziť foto zobraziť foto

Prichádzame na miesto, kde budeme spať. Keďže oheň nesmie chýbať, zakladáme ho. Tentoraz sa Roman o to nestihol postarať. Vyrazil za nami asi o hodinu a pol neskôr a dobehol nás až keď už sme táborili.

Pokúsili sme sa upraviť si „nocľažisko“ čo najlepšie, aby bolo vhodné na prespanie aj pri zlom počasí. Neúspešný pokus o zachytenie úpravy „nocľažiska“ som dal sem medzi fotografie (do tohto komentára). Prečo sem? Aby nebol môj komentár z predchádzajúceho dňa príliš dlhý, a aby bolo vidieť, kde sme naberali dostatok síl počas noci pred dnešnou túrou.

Pôvodne sme mali spať v tom maličkom poľovníckom domčeku. Roman to vybavoval, ale žiaľ, rekonštruujú, majú domček plný nábytku a nezmestili by sme sa tam. Ale dovolili nám zložiť naše unavené kosti vedľa v prístrešku. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o veľmi strategické miesto. Blízko bol prameň a najmä latrína! Niektorým sa tak páčila, že ju navštívili niekoľkokrát.

Oproti predchádzajúcemu dňu malo ísť o „pohodičku“. Po prvom dni to však bol zaberák. Plecia kvôli ťažkému batohu pálili, šľapy občas tiež. Prišli sme k prvému turistickému rázcestníku, kde nás veľmi potešilo, že už je to iba 4 hodiny a 40 minút na Čertovicu. Potom sme sa lepšie prizreli a úsmev nám zmizol z tváre. Niekto pripísal pod časový údaj „+ cca 2 hodiny“. Ako sme neskôr zistili, ten niekto bol veľmi dobre informovaný, alebo proste si to odšľapal na vlastnej koži.

Táto časť hrebeňa Nízkych Tatier je tuším najviac zarastená. Výhľadov je pomenej, ale sú! Čiastočne mi táto časť hrebeňa pripomínala skôr Fatru. Za Kolesárovou už neboli také výrazné a najmä dlhé stupáky. Napriek tomu sa nám podarilo nabrať niekde vyše 800 výškových metrov.

Síl bolo už pomenej, slniečko pálilo viac ako včera, Vincenta som začínal upodozrievať z toho, že je Indián, niektorí začínali nenávidieť batoh… Nakoniec sme však napriek čiastočnému emocionálnemu, psychickému a fyzickému vyčerpaniu zdarne došli do cieľa. Keď je dobrá partia, tak to proste ide…

PS: boli aj nejaké pády. Vylepšili sme trochu bodovanie. Naokolo bol dostatok čučoriedok. Kto padne a počas pádu mu zostanú v zuboch dve čučoriedky, má automaticky bod navyše. Čučoriedky však nesmú byť nahryznuté.

komentár: 381 pridaný: 31.07.2018 - 07:01

Reakcie na komentár: 381

Rado

Rado

1
zobraziť foto

Jozef, ak ťa pália šľapy, treba sa prezuť do pohodlnejšej obuvi. Najlepšie sú turistické žabky – „light steel armored shoes unregular“ od svetoznámeho výrobcu VSŽ Košice s kódovým označením T34. Tento model má špeciálnu úpravu(water resistant 20ATM) a úspešne absolvoval štátnu skúšku vrypom, vtláčaním a odrazom. Za príplatok je aj model legovaný kobaltom. Vyznačuje sa väčšou oteruvzdornosťou. Pre „CHRTOV“ sa odporúča model legovaný niklom pre lepšiu žiarupevnosť. Vďaka integrovaným zvarom je záručná doba predĺžená na 120 rokov.

komentár: 382 pridaný: 31.07.2018 - 09:48
Jozef

Jozef

2

Vidím hneď niekoľko plusov:

  • Ručná výroba
  • Zvolený netradičný materiál
  • Odolnosť voči strelám do veľkosti kalibru 12,7 mm
  • Odolnosť voči ľahkým peším mínam
  • Nositeľovi pomáha rapídne zväčšovať kondíciu
  • V prípade nutnosti sa tieto žabky dajú použiť ako zbraň
komentár: 383 pridaný: 31.07.2018 - 11:51