Dnes je: piatok - 19.4.2024, Meniny má: Jela
Aktualizované: 18.04.2024

Fotografie z roku 2012



On-line: 7

Akcie: 814

Foto galérie: 648

Videá: 281

Odkazy: 576

Komentáre: 1454

Login:

Heslo:

Detail akcie Potulky zo Štefáničky

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Ivanka
Dátum:
sobota - 18.08.2018
Pohorie:
Nízke Tatry
Vzdialenosť:
17.88 km
Čas:
6h 20m
Stúpanie:
1030 m
Klesanie:
1030 m
Náročnosť trasy:
6
Body do rankingu:
67.9
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Ivanka Ivanka
Št - 10.05.
Marián Marián
Št - 10.05.
Jozef Jozef
Št - 10.05.
Maroš Maroš
Št - 10.05.
Vinco Vinco
Pi - 11.05.

Smola. Nemôžem, lebo mám rannú šichtu.

Fotky a videa Videné: 24

1. akcia2. akcia3. akcia4. akcia5. akcia

Trasa akcie

Chata M.R. Štefánika – Králička – Besná – Kumštové sedlo – Lajštroch – Kumštové sedlo – Bocianové sedlo – Rovná Hoľa – Bocianové sedlo – Králička- Chata M.R. Štefánika

Poznámka k akcii

Druhý deň z trojdňovej akcii…

Pokyny k celej akcii sú v časti prvá trasa

Komentáre:

Jozef

Jozef

1

Výprava za Perzeidami – deň druhý:

A už to vypuklo. Dole v reštaurácii zúria raňajky. Raňajky sú totiž v cene ubytovania. Ako jediný mám na raňajky krupicovú kašu s čučoriedkami. Grankom nešetrili. Jedna drobná rada. Na záchod sa vyberte v pravý čas, alebo dúfajte v šťastie, vytvárajú sa tam totiž rady.

Konečne vyrážame. Na hlavnom hrebeni je národa. Že by bol niekde blízko výpredaj? Turistický národ sa medzi sebou zdraví. Keď sme sa s jednou partiou navzájom obiehali už asi štvrtý krát, jeden nemenovaný skúsený člen Pata a Mata ich pri pozdrave predbehol a poučil všetkých zúčastnených slovami „Kašlite na to, to nemá význam“.

Cestička na hlavnom hrebeni miestami úzka, ale miestami doslova štvorprúdovka. Zato niektoré vedľajšie turistické chodníčky skôr pripomínali zbojnícke chodníčky. Miestami sme hútali, je toto ešte turistický chodníček, alebo už je to plnohodnotná húština?

Cestička na Rovnú hoľu je smutná, neveselá. Nie je to pre nedostatok síl, aspoň nie u všetkých členov výpravy, ale kvôli umierajúcej kosodrevine. Celé časti kosodreviny vyschýnajú. Dokonca miestami aj tráva a čučoriedky schnú. V asi polovici cesty na Rovnú hoľu doľahla smutná atmosféra na Ivanu a Mariána až tak, že si povedali, že už ďalej nejdú. My s Marošom sme váhali, ale nakoniec sme si povedali, že keď už sme tu… A šli sme ďalej. Chodníček je to miestami veľmi zarastený, preto musíme počítať, že chodníčky na mnohých bočných hrebeňoch nebudú v lepšom stave.

Áno, správne, večer znovu tradičný poker. A výsledky? Ako dopadli jednotliví členovia? Mali sme dobré počasie, pivo ideálne, jedlo sme zvládli… Áno, a konečne sa dostávame k zlatému klincu večera – tentoraz bola oblačnosť podstatne nižšia a videli sme! Želania však neprezradíme!

komentár: 411 pridaný: 20.08.2018 - 09:23