Dnes je: piatok - 26.4.2024, Meniny má: Jaroslava
Aktualizované: 25.04.2024

Fotografie z roku 2014



On-line: 6

Akcie: 815

Foto galérie: 649

Videá: 282

Odkazy: 576

Komentáre: 1456

Login:

Heslo:

Detail akcie Dobrá Voda, Brezová a späť

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Jozef
Dátum:
streda - 27.09.2017
Pohorie:
Malé Karpaty
Vzdialenosť:
36.36 km
Čas:
9h 40m
Stúpanie:
1053 m
Klesanie:
1060 m
Náročnosť trasy:
9
Body do rankingu:
97.1
Mapa:
Turista
prih. / ospr.
účasť
Jozef Jozef
Ut - 26.09.
Vinco Vinco
Ut - 26.09.
Maroš Maroš
Ut - 26.09.
Rado Rado
Ut - 26.09.

Fotky a videa Videné: 48

prehrať videoprehrať video

Trasa akcie

Dobrá Voda – Výtok – Malá Klenová – Pustá Ves – Lopušná, prameň – Dvoly – Brezová pod Bradlom – Ostrá úboč – Skálie – Dobrovodský hrad – Dobrá Voda

Poznámka k akcii

Akciu zahajujeme o 08:00 hod. z námestíčka Dobrej Vody.

K tejto trase ešte treba pridať úmornú časť ;-), ktorú sme absolvovali do vytúženej reštaurácie pre potreby občerstvenia a načerpania síl do ďalšej časti túry. Tu je pridaná trasa, ktorú som prirátal k pôvodnej. Neprijímam žiadne námietky. Trasu sme naozaj absolvovali: https://mapy.hiking.sk/?…

Parametre som doplnil do pôvodných (Vinco).

Komentáre:

Vinco

Vinco

5

Som veľmi rád, že sme na túto akciu nešli iba dvaja (ja a Jožo) ako býva zvykom.

A ako táto túrka vznikla? Nuž.
Keď som zbadal, že bola táto túžba Jožom vložená ihneď ma to aktivovalo. Môj malý mozog začal šrotovať. Kedže mám tento týždeň pracovný a ako termín na absolvovanie pripadali u mňa v úvahu iba streda alebo štvrtok, ihneď som atakoval telefonicky Joža. Vo štvrtok Jozef nemohol a tak som ho zlomil na stredu.
Ale…
…napadlo ma, že zavolám Radovi a Marošovi a čuduj sa svete chytili sa, vyšlo to. Boli sme štyria.

Na začiatok mojich dojmov musím ešte pochváliť aj počasie, presne vyšlo podľa predpovedí. Tipéri sa tentoraz nepomýlili.

Ja osobne som nevedel do čoho idem. No ukázalo sa, že čo do výškových metrov sa túrka dala v pohode zvládnuť. Nebolo to až také strašné. Všehovšudy boli iba dve mierne náročné klesania a dve mierne stúpania, ktoré sa v pohode dali zvládnuť. Hlavným atribútom preverenia našej kondičky bola dĺžka trasy. Pred príchodom do Brezovej (23. km) som začal cítiť miernu bolesť v pravom stehennom svale. Neviem kde vznikla, ale ja si myslím, že na vine bol piatkový futbal, ktorý sme hrali po šesťtýždňovej pauze a tam došlo k presileniu svalu.

Na občerstvenie a prestávku, ktorú sme absolvovali v reštaurácií Belan v Brezovej som sa veľmi tešil. Dali sme si svorne polievku cesnačku a k tomu pivečko. Mne osobne táto prestávka pomohla psychicky aj fyzicky. Čuduj sa svete stehenný sval prestal bolieť. Pri prvom rázcestníku za Brezovou sme sa dozvedeli, že nás čaká už len 2.5 hod. do Dobrej Vody. Myslím si, že táto informácia povzbudila všetkých – mňa určite. Dokonca mi pred príchodom do cieľa ani nevadilo, že ustavične do mňa ostatní búšili s návrhom, aby sme odbočili aj na hrad Dobrá Voda. Tak sa stalo – navštívili sme ho. Keď sme dorazili do úplného cieľa, cítil som už len všeobecnú únavu z prejdených kilometrov, no bol som šťastný, že som to zvládol.
Keď som prišiel domov, okamžite som absolvoval sprchu a potom už šup šup do postele. Ostatným, čo neboli na akcii prezradím, že som akciu odchodil po nočnej smene. Sám sa čudujem, že som to zvládol. Preto bola postel môj najlepší štvornohý kamarát grin

komentár: 200 pridaný: 28.09.2017 - 21:51
Maroš

Maroš

4

Pridám svoje dojmy. Co sa týka trasy Jozef vystihol asi všetko, ešte by som pridal ze jednotvárna teda nebola, prostredie sa zaujímavo striedalo. Co sa mojich pocitov týka, tiež som sa začal trocha trápiť okolo toho 28km ale na rozdiel od Jozefa som už neožil. grin Ku koncu mi už kondične nestíhali predné stehenné svaly a do auta som doslova padol. Kupodivu som to bol schopný absolvovať bez kolenných bandáží, ale bolo to veľmi na hrane. Moja skúsenosť že minimálne od 20km vyššie si ich už treba dať sa potvrdila. Akciu som bral hlavne ako všeobecnú previerku mojej kondície a tento ciel splnila. Zo zaspávaním som problém nemal, padol som jak drevo a dnes cítim len natiahnuté jedno lýtko z nejakého dôvodu lebo si nepamätám že by som na jednej nohe prešiel viac ako na druhej. grin Aj ked podla postrehu kolegov som bol dnes ráno „nejaký pokrčený“ LOL

komentár: 199 pridaný: 28.09.2017 - 08:29
Jozef

Jozef

3

Krátke zhodnotenie akcie:

Náročky som počkal s hodnotením do druhého dňa, aby som bol schopný zistiť všetky škody, čo som utrpel. Trochu som mal problémy so zaspávaním, ale zaobišlo sa to bez tabletiek. Nie je to zlé, síce mám svalovicu aj tam, kde by som ju nečakal – na riti, ale celkovo je jemná, takmer o nej ani neviem. Schody nepredstavujú výraznejšiu výzvu. Pred akciou som sa obával, že po akcii nebudem chodiť dole schodmi, ale padať dole schodmi, aj to iba za výraznej pomoci zábradlia. Tento predpoklad sa nenaplnil.

Prevýšenie na papieri síce nejako vyzerá, i keď to nie je žiadna drsnosť, ale predsa len je to jemne cez kilometer. Na tej vzdialenosti 35 km sa to našťastie dosť stráca. Iba dve prevýšenia boli výraznejšie, našťastie obe neboli zbytočne dlhé.

Z hľadiska mojich pocitov – okolo 28 kilometra som sa začal pomaly trápiť, ale šlo to. Pred Dobrou Vodou som ožil a cítil som sa ešte na 2 – 2,5 km. Takže ešte sa pokúsim niekedy v budúcnosti v prípade priaznivej konštelácie asi tisíca rôznych faktorov o jemné vylepšenie rekordu.

komentár: 198 pridaný: 28.09.2017 - 08:06
Rado

Rado

2

Toto mám celé pobehané na bicykli, ale pešo??? Môže byť

komentár: 195 pridaný: 22.09.2017 - 07:02
Vinco

Vinco

1

No vidíš Jozef. Konečne poriadne slovo do bitky grin

Mne sa to páči. Už len počkať na prijateľné, najlepšie pekné počasie a môžeme ísť.

komentár: 194 pridaný: 21.09.2017 - 23:09