Dnes je: sobota - 27.4.2024, Meniny má: Jaroslav
Aktualizované: 26.04.2024

Fotografie z roku 2014



On-line: 11

Akcie: 815

Foto galérie: 649

Videá: 282

Odkazy: 576

Komentáre: 1457

Login:

Heslo:

Detail akcie Z Myjavy na Prašník

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Jozef
Dátum:
štvrtok - 30.03.2017
Pohorie:

Pohoria:

Myjavská pahorkatina, Malé Karpaty
Myjavská pahorkatina
Vzdialenosť:
29.2 km
Čas:
7h 20m
Stúpanie:
674 m
Klesanie:
800 m
Náročnosť trasy:
7
Body do rankingu:
73.3
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Jozef Jozef
Po - 13.03.
Ivanka Ivanka
Po - 13.03.

Ja sa nezúčastním z dôvodu operácie. Užite si to aj za mňa wink

Vinco Vinco
Po - 13.03.

Fotky a videa z akcie Videné: 28

prehrať videoprehrať video prehrať videoprehrať video

Trasa akcie

Myjava – Polianka – Jandova dolina – Mohyla M. R. ŠTEFÁNIKA – Bradlo chrbát – Dlhý vŕšok – Šndelovci – Mosnákovci – Pamätník SNP – Prašník Lajdovci

Prašník Lajdovci – Prašník OcÚ

Poznámka k akcii

Doprava sa dohodla takto:

  • Jožovým autom sa odvezieme z Vrbového na Prašník pred OcÚ (obecný úrad)
  • autobusom spred OcÚ na Prašníku s odchodom o 6:43 hod. sa odvezieme do Myjavy (príchod o 7:28 hod.)
  • peši po červenej po Mohylu M.R. Štefánika a potom po zelenej a žltej na Prašník a odtiaľ Jožovým auto späť do Vrbového

Komentáre:

Jozef

Jozef

3

Vinco vsetko popisal tak detailne, ze mne neostava nic ine, len doplnit jeden detail. Videli sme partizana! Asi sa tam zabudol a nik z navstevnikov mu nepovedal, ze vojna uz skoncila. Normalne vykukal s dalekohladom z bunkra von.

komentár: 87 pridaný: 09.04.2017 - 10:12
Vinco

Vinco

2

Tradicne sme boli na akcii dvaja. Ano uvedomujeme si, ze to bolo cez tyzden a pre niekoho to je neriesitelny rebus, ale pre Joza nie. Ten je ochotny obetovat aj dovolenku cool grin, za co mu dakujem.

Rano na Myjave bolo este oblacno no postupne, ako sme putovali kopanicami sa ovecky na oblohe roztracali. Nez sme dorazili na Bradlo do kroku nam uz hral vtaci orchester, proste lahoda vstupujuca do usi. Videli sme aj par zvieratiek (zivych i mrtvych), ktore vobec nemali chut zahryznut sa do nasich lytok grin Tesne pred prichodom na Mohylu sme navstivili chatu pod Bradlom. Museli sme byt asi sympaticki turisti, ked nam prijemna chatarka ponukla „tekuty chlebik“ aj mimo otvaracich hodin. Stvrtok sa tak stal pre nas weekendovym dnom. Vidite, mohli ste ist s nami grin Na Mohyle bolo tentoraz uplne inak, ako ked sme tu boli v januari. Chvilu sme tu pobudli, len aby sme spravili par zaberov a pokracovali sme dalej.

Druha cast tury, uz mimo cervenej znacky bola narocnejsia, ale aj prijemnejsia, pretoze sme uz stretli aj par ludi, s ktorymi sme prehodili niekolko zmysluplnych viet. Dokonca sa nam dostalo pocty v podobe psieho spolocnika. Psik, ktory patril jednej babke s nami sliapal aj dva kilometre, az sme sa s Jozom bali, ci trafi domov. Nakoniec si to rozmyslel, povedal zbohom a bezal spat.
Po tomto prijemnom spestreni putovania nas cakalo preverenie nasich moralno-fyzickych vlastnosti. Tie asfaltky, ktore sme si museli vytrpiet cestou za vytuzenym cielom ma naozaj dostali. Zmiernenie „asfaltoveho utrpenia“ nastalo az navstevou pamatnika SNP na Pustej Vsi a predovsetkym partizanskeho bunkra. Svoje dielo vsak asfaltka dokonala az na samom konci putovania. A navyse dostali zabrat aj moje usi, ked mi Jozo neustale opakoval cestou po nekonecnom Prasniku, ze toto predsa nie su iba tri kilometre k autu, to musi byt viac grin

Krasnou bodkou dna bola pizza a kofolka v jednej z miestnych Vrbovskych restauracii. Obaja sme odchadzali domov mierne unaveni cool grin a s krasnymi a nezabudnutelnymi zazitkami, ze Jozo?

komentár: 85 pridaný: 02.04.2017 - 08:33
Vinco

Vinco

1
zobraziť foto

Ivka,
z celeho srdca Ti prajem, aby sa operacia stastne podarila s vysledkom, ktory ocakavas. Drzim palce.

komentár: 76 pridaný: 16.03.2017 - 15:08