Dnes je: nedeľa - 19.5.2024, Meniny má: Gertrúda
Aktualizované: 15.05.2024

Fotografie z roku 2014



On-line: 6

Akcie: 823

Foto galérie: 657

Videá: 285

Odkazy: 578

Komentáre: 1471

Login:

Heslo:

Detail akcie Bachledka - výhladkova veža a chodník

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Jozef
Dátum:
piatok - 30.03.2018
Pohorie:
Spišská Magura
Vzdialenosť:
11.2 km
Čas:
3h 20m
Stúpanie:
520 m
Klesanie:
520 m
Náročnosť trasy:
4
Body do rankingu:
42
Mapa:
Turista
prih. / ospr.
účasť
Ivanka Ivanka
Pi - 30.03.
Marián Marián
Pi - 30.03.
Maroš Maroš
Pi - 30.03.
Jozef Jozef
Pi - 30.03.

Fotky a videa Videné: 39

1. akcia2. akcia3. akcia

Trasa akcie

Jezersko – Jezerské jazero – Bukovina – Vyhliadková veža Bachledová – Chodník korunami stromov – Malá Poľana – Hrb – Jezersko

Poznámka k akcii

Ráno 30.03.2018 sa rozhodovalo kam pôjdeme dnes. Výsledok vidíte tu.

Komentáre:

Jozef

Jozef

2

Deň druhý – akcia, má byť najkrajšie počasie za víkend:

Ráno sme sa zhrčili pri monitore notebooku a kontrolovali sme počasie, terén a parametre hroziacich akcií. Stačilo mi pozrieť do tváre ostatných a hneď mi bolo jasné, že dnes ten Gerlach nebude. Našťastie, lebo by som to veru nedal, ani nechtiac, ani omylom ani nijako inak.

Rozhodnutie padlo. Cieľom je Chodník v korunách stromov. Objavujeme prvý drobný problém. Síce koruny stromov sú všade naokolo, ale ten chodník umiestnil nejaký lapaj hore na hrebeň. No nič, vyrážame.

Kúsok od chaty sa k nám pridala mačka a chvíľu ju to aj držalo. Už som si začínal myslieť, že k Popimu pribudne ďalší člen. Nakoniec to však vzdala.

Trasu je možné zhodnotiť dvomi slovami – blato a sneh. Nič menej a nič viac. Človek by si myslel, že tam medzitým musí byť niečo, nejaké prechodné obdobie. Zabudnite.

Blatu sme sa vyhýbali ako sa dalo. Marošovi sa nezadarilo a už aj mal rukavice samý bodliak. Nakoniec sa s nami blato rozlúčilo a objavil sa sneh. A hneď to len tak uderilo. Len kúsok sme išli po snehu a zrazu medvedie stopy. Neboli však čerstvé – myslím si doteraz, úspešne. Hrany neboli ostré tak, ako u našich stôp, preto si myslím že neboli čerstvé.

Sneh bol náročný. Zabárali sme sa po vrch členkov do snehu. Často i viac, dopoly kolien. Občas hlbšie. Cestu razil Maroš. Nechcel sa dať vymeniť. Takže už nikoho neukecá, že nemá kondičku. Som ho aj trochu obdivoval, ako to zvláda, pretože som išiel za ním a veru po čase to bolo unavujúce.

Všetko sme však zvládli, dosiahli sme bod občerstvenia. Po občerstvení sa sme s dôverou vyrazili k chodníku korunami stromov. Chodník je dlhý 1 234 m a jeho veža je vysoká 32 m.

Na vrchu veže je natiahnutá sieť, po ktorej sa dá prejsť. Keď sme tam dorazili, nejako sa mi „nechcelo“ prejsť cez tú sieť. Ale keď som videl postarší pár, ktorý to dal, už som nemohol cúvnuť. Chlapík zdrapil ženu za ruku a už aj ju so slovami „Keď už sme tu“ ťahal na sieť. Žena riadne kričala, ale nepomohla si. Zatvorila oči a muž ju ťahal celú cestu cez sieť. Po nich som nastúpil ja. Bolo to bez zbytočných zvukových efektov a s otvorenými očami, ale dole som sa pre istotu nepozeral.

No, celkovo táto akcia si u mňa vyžiadala dosť síl. Veru, netreba podceňovať sneh i keď sa človek borí iba niečo ponad členky či do polovice výšky kolien.

komentár: 304 pridaný: 03.04.2018 - 12:56
Rado

Rado

1
zobraziť foto

big surprise Presne túto trasu som absolvoval vlani v auguste big surprise

komentár: 301 pridaný: 31.03.2018 - 14:06