Dnes je: nedeľa - 19.5.2024, Meniny má: Gertrúda
Aktualizované: 15.05.2024

Fotografie z roku 2015



On-line: 4

Akcie: 823

Foto galérie: 657

Videá: 285

Odkazy: 578

Komentáre: 1471

Login:

Heslo:

Detail akcie Zo Smokovca na Lomnickú vyhliadku a späť

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Jozef
Dátum:
štvrtok - 29.03.2018
Pohorie:
Vysoké Tatry
Vzdialenosť:
12.26 km
Čas:
3h 50m
Stúpanie:
623 m
Klesanie:
623 m
Náročnosť trasy:
4
Body do rankingu:
48.3
Mapa:
Turista
prih. / ospr.
účasť
Ivanka Ivanka
Št - 29.03.
Marián Marián
Št - 29.03.
Maroš Maroš
Št - 29.03.
Jozef Jozef
Št - 29.03.

Fotky a videa Videné: 31

Trasa akcie

Starý Smokovec – Hrebienok – Nad Rainerovou chatou – Zamkovského chata – Lomnická vyhliadka – Zamkovského chata – Nad Rainerovou chatou – Hrebienok – Starý Smokovec

Poznámka k akcii

Táto akcia sa rodila po ceste na víkendový pobyt (na chate) a vznikla niekde v blízkosti Ružomberka. Náročnosť bola prispôsobená časovým možnostiam a počasiu.

Na mape nie je zakreslený kúsok trasy ďalej po červenej značke od Zamkovského chaty k Lomnickej vyhliadke.

Komentáre:

Jozef

Jozef

1

Deň prvý – presun a ubytovanie sa:

Pri takejto akcii to snáď ani inak nemôže byť. Proste ideme autom a blížime sa k miestu ubytovania. Čo nás limituje a viac menej za nás rozhoduje akú turistickú trasu dnes ešte stíhame? Je to:

  • čas, ktorý nám zostáva do zotmenia (dopravné zápchy, doplňovanie zásob…)
  • terén (blato, výška snehovej pokrývky…)
  • a najmä počasie (teplota, vietor, dážď…)

Preto sa ani veľmi nečudujem, že myšlienka ísť na Zamkovského chatu vznikla až niekde v blízkosti Ružomberka. Nebola to jediná alternatíva, ale táto najviac vyhovovala všetkým. Najmä ten obed – polievka na Zamkovského chate.

Na sneh sme síce narazili už kúsok nad Starým Smokovcom, ale bolo to všetko prešľapané. Darmo, chodí tam veľa ľudí. Na Hrebienku nás čakala návšteva ľadových výtvorov, ktoré pred nami niekto ukryl do „vychladených dočasných kopúl“. Vo vnútri bola teplota – 8,9 °C. Preto sme sa o chvíľku išli zohriať von.

Za Hrebienkom niekde ponad Rainerovu útulňu sme kúsok od chodníka uvideli dvoch kamzíkov. Neskôr nám pani z Rainerovej útulne vysvetlila, že teraz cez zimu schádzajú kamzíky nižšie kvôli potrave. Hore je veľa snehu a nedokážu si vyhrabať potravu.

Deň to bol zaujímavý. Bolo pekne vidieť, ako sa mení viditeľnosť počas relatívne krátkej doby. Kým sme išli hore, tak nebolo nič vidieť. „Hmla“ bola miestami dosť hustá. Kým sme zjedli obed, začalo sa to zlepšovať. Síce nie až tak, aby sme mali na Lomnickej vyhliadke výhľady, ale predsa. Najmä niekde pod Zamkovského chatou sa začali ukazovať výhľady. Nepatria medzi najčistejšie, oblačnosť bola riadna, ale aj tak to potešilo.

komentár: 303 pridaný: 03.04.2018 - 12:02