Dnes je: piatok - 29.3.2024, Meniny má: Miroslav
Aktualizované: 28.03.2024

Fotografie z roku 2012



On-line: 6

Akcie: 809

Foto galérie: 646

Videá: 280

Odkazy: 576

Komentáre: 1449

Login:

Heslo:

Detail akcie Roháče - pokus o hrebeňovku

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Roman
Dátum:
štvrtok - 09.09.2021
Pohorie:
Západné Tatry
Vzdialenosť:
19.9 km
Čas:
11h 25m
Stúpanie:
1814 m
Klesanie:
1814 m
Náročnosť trasy:
10
Body do rankingu:
108.6
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
zúčastnil sa:
Roman Roman
Ut - 07.09.
Domčo Domčo
Ut - 07.09.
Hosť 1 Hosť 1
Ut - 07.09.
Vinco Vinco
Ut - 07.09.

Takže nemieniš čakať do 25.9. downer Presne takto som to chcel ísť ja. Veď moja túžba na mňa počká. Škoda, že si nedočkavý Roman grin

Hostka 1 Hostka 1
St - 08.09.

Fotky a videa z akcie

Trasa akcie

Zverovka – Brestova – Baníkov – Smutné sedlo – Zverovka

Poznámka k akcii

Zasa som raz ukradol Vincovi jeho vytúženú akciu! Auto sa štartuje úderom polnoci, potrebujem si nadbehnúť čas, keďže dni sa už krátia a počet život zachraňujúcich prestávok sa navyšuje. Záujemcovia volajte mi do stredy do polnoci!

Komentáre:

Roman

Roman

1

Od poslednej túry som pozorne sledoval predpoveď počasia a ajhľa shmu, yr.no a hzs sa zhodli. Rozhodil som siete, avšak sólo kapry Vinco a Samo H. sa zasa vyvliekli. Domčo nesklamal a dokonca zabezpečil aj ďalších účastníkov na vyvažovanie auta v zákrutách. Na pozícií hosť nastúpili Natálka a Marek. Účasť Domča ma dosť vystrašila po zhodnotení jeho kondičky na predchádzajúcej túre. Ešte viac ma vydesil basketbalista Marek. Cestou pre Natálku som sa utešoval, že aspoň ona nebude mať ambíciu ma uštvať na prvom kopci. Krvi by sa vo mne nikto nedorezal, keď z nej vyšlo, že je niekoľkonásobná majsterka Slovenska vo viacboji!!! O piatej ráno sme vyrazili od auta, tempo, ktoré nasadil Domčo, mi pripomínalo preteky áut do vrchu na Pezinskej Babe. Veľa si z cesty na Predný Salatín nepamätám, iba to, že sme to vyšli za polovičný čas. Ak by sme ešte o niečo zrýchlil, tak by som hore vypľúval smrekové ihličie, ktoré by som nasával ako vysávač pri hlbokých nádychoch. Stihli sme aj východ slnka na Prednom Salatíne, s ktorým vôbec nerátal v mojich časových plánoch. Dnes už s časovým odstupom vravím: " Vďaka Domčo! grin". Prvých ľudí sme zahliadli až počas stúpania na Brestovú. Cesta hrebeňom bola parádna, suchá a nebo bez obláčika. Nebol by som to ja, keby som si nestrihol skratku!!! Spod Pachoľa som zakufroval hlboko pod Baníkovské sedlo, čo nám pridalo v klesaní a následnom stúpaní + 200 metrov. A ako si všimnete v galérii, chýbam na vrcholovej fotke na Baníkove, pretože v tom čase som ešte zomieral o 50 metrov nižšie. Pri mojom zostupe z Baníkova v roku 2012 som zažil hrozné poníženie. Keď som štvornožky liezol po skalách, tak ma prekročil mladý Poliak. Myslel som, že to už nič neprekoná, kým ma na tejto túre nepreskočil chlapčisko aj so psom na vodítku!!! Pod Hrubou kopou sme si povedali, že nebudeme to hrotiť a rozhodneme sa ako ďalej až v Studenej doline. V Studenej doline partia bola ochotná dať to ďalej, podľa ich slov, aby sa sem už nikdy nemuseli vrátiť. To som nehodlal dopustiť a zavelil som na odchod z hrebeňa. Verím tomu, že na Volovec by sme to stihli ešte za svetla, ale mňa by to zničilo a na druhý deň som mal program. Žiaľ, mám aj smutnú správu, chceli sme večerať v Ružomberku v mexickej reštaurácii, ale dnes je z nej sushi reštaurácia s pizzeriou. Akciu hodnotím ako vydarenú, hory a počasie robili čo sa dalo k našej spokojnosti. Ďakujem mojim súputníkom za skvelú spoločnosť a túru vrelo odporúčam aj ďalším.

komentár: 1079 pridaný: 17.09.2021 - 20:18

Reakcie na komentár: 1079

Vinco

Vinco

1

Najprv moje vysvetlenie, prečo som nemohol ísť.
V stredu pred touto akciou som totižto absolvoval náš halový futbalový turnaj o Putovný pohár Igora Šajtlavu. A keďže som futbal pred rokom kvôli zdravotným komplikáciám zavesil na klinec a odvtedy som nehral, tak som bol po troch turnajových zápasoch rozbitý namaďeru. To znamená, že by som z tejto prenádhernej turistickej akcie nemal nič a ani by som ju nedal, pretože som ledva chodil. A nakoniec: som aj rád, že ste celý hrebeň nedali a tak budeš mať Roman ďalšiu šancu hrebeň Roháčov absolvovať so mnou.

K akcii:
Skvelé, bravóóóóóóó palec hore palec hore
Viem si Ťa Roman predstaviť, keď mladí nasadili do útoku grin Chválim aj aké vám vyšlo skoro neopakovateľné počasie. Ja som to pozeral na Yr.no a tam boli od 00:00 do 24:00, čo sa týka oblakov samé nuly. Neviem, či sa takéto počasie ešte zopakuje. Ja len dúfam, že áno.
Je aj dobré, že okrem mladých si tam bol aj Ty grin a mal teda kto rozvážne zhodnotiť situáciu. Kvitujem, že to netreba hrotiť. Takže smekám pred vami všetkými klobúk a dávam palec hore palec hore

Už teraz sa teším, kedy túto trasu (ale celú) pôjdem ja a pevne verím, že sa ku mne ochotne pridáš.

komentár: 1080 pridaný: 17.09.2021 - 21:06