Dnes je: piatok - 19.4.2024, Meniny má: Jela
Aktualizované: 18.04.2024

Fotografie z roku 2014



On-line: 7

Akcie: 814

Foto galérie: 648

Videá: 281

Odkazy: 576

Komentáre: 1454

Login:

Heslo:

Detail akcie Nočná Trnavská 35-ka

Detail uskutočnenej akcie

Vložil:
Vinco
Dátum:
sobota - 19.09.2020
Pohorie:
Malé Karpaty
Vzdialenosť:
27.2 km
Čas:
7h 30m
Stúpanie:
864 m
Klesanie:
889 m
Náročnosť trasy:
7
Body do rankingu:
103.2
Mapa:
Turista sa
prih. / ospr.
účasť
Marek Marek
St - 09.09.
Vinco Vinco
St - 09.09.
Jozef Jozef
St - 09.09.
Rado Rado
Št - 10.09.

Išiel by som, ale mám naplánovanú akciu v Tatrách

Maroš Maroš
Po - 14.09.
Ondrej Ondrej
So - 19.09.
Hosť 2 Hosť 2
So - 19.09.

Fotky a videa Videné: 69

prehrať videoprehrať video

Trasa akcie

Buková – Dolná Raková – Raková dol., – Mihalinová – Dobrá voda – Brezová pod Bradlom

Poznámka k akcii

Nočná Trnavská 35-ka z Bukovej do Brezovej pod Bradlom v rámci Trnavskej stovky 2020. Roman chce absolvovať 100-ku a my ostatní ho na záverečnú nočnú časť trasy (35-ku) prídeme podporiť.

Prispôsobíme sa príchodu Romana na Bukovú. V sobotu poobede sa s ním skontaktujeme a odhadneme čas jeho príchodu na Bukovú (zatiaľ odhadovaný čas okolo 20:00 hod.). Keďže je potrebné zaregistrovať sa i zapísať sa, musíme na Bukovú prísť o hodinu skôr ako Roman (zatiaľ vychádza na 19:00 hod.) Raz darmo, registrácia i zápis prebiehajú v papierovej forme. Byrokracia je byrokracia a tá si vyžaduje svoj čas. Organizátori Trnavskej stovky nás zaregistrujú. Štartovné je 2 €. Následne nás čaká časovo náročnejší zápis na akciu v rámci nášho turistického spolku. Zapisujúci sa člen spolku sa musí preukázať účtenkou minimálne na 3 pivá.

Do cieľa v Brezovej pod Bradlom musíme doraziť do 20.9.2020 do 9.00 hod.

Komentáre:

Jozef

Jozef

4
zobraziť foto

Táto akcia mala mnohých organizátorov. Musela mať. Trnavskí turisti mali čo robiť, aby pokryli toľko kontrolných bodov na asi 100 kilometrovej trase. Mohlo to však byť bez nás. Lenže aj u nás sú organizátori. Zvyčajne má akcia jedného organizátora. Ostatní sa jednoducho pridajú. Tentoraz to bolo iné. Zbuntošil nás Marek. Jeseň, noc, ruja… Jelenia. Stačilo sa mu pred Vincom len zmieniť, a už to bol jeho človek.

So mnou mali viac roboty. Už som to zažil. Navyše tentoraz žiaden východ slnka. Nie že by nebol východ slnka. Aj kopčeky boli. Len sme ich nespojili a nevyhlásili za náš cieľ. Tentoraz nestačilo pôsobenie v mikrosekundách, ani sekundách. Chcelo to dni. Síce som kládol odpor, ale nakoniec som podľahol i ja. Nie som z kameňa.

Marek zabezpečil odvoz i dvoch hostí. Roman zase zabezpečil stovkárov, aby sme mali koho podporovať pri šľapaní "nočnej 35-ky"z Bukovej do cieľa. Pomerne rýchlo zlomil Duša. Vlastne Dušo sa zlomil sám, dobrovoľne a rád. Ďalším organizátorom bol Vincent. Zohral úlohu telefónnej ústredne. Vyvolával a hlásil aktuálnu polohu našich želiezok pokúšajúcich sa o zdolanie trnavskej stovky.

Malo nás byť viac, ale Maroš nestíhal. Bol stále v Bratislave a čas odchodu na akciu sa blížil. Ten nakoniec prišiel a Maroša nezastihol doma ani na ceste ku mne. Proste sa mu nepodarilo vrátiť sa domov včas. Nevadí. Nevie o čo prichádza. Alebo že by veľmi dobre vedel?

Situácia sa nám vyvíja. Predpokladaný príchod stovkárov na Bukovú sa ustálil na 20-tej hodine. Kolesá mašinérie sa dávajú do pohybu. Zastavia sa až v Bukovej. Ale iba na chvíľu. Všetko funguje tak, ako má. Prichádzame na náš štart okolo 19-tej.

Aby sme vyrovnali handicap v podobe 66 kilometrov v nohách stovkárov, objednávame si pivo. Keďže jedným pivom sa nedá dosiahnuť požadovaný výsledok, sme nútení objednať si ďalšie. To ani nestihneme dopiť a už vidíme Duša. Presnejšie tvár, ktorá sa na neho podobá. Telo prítomné je, ale duša ako keby nebola prítomná. Má toho dosť. Vzdáva to. Nepotrebuje sa úplne odpáliť, pretože v pondelok ide do práce. Chápem ho. Ja by som sa nedostal ani sem. Stihol mi povedať „Toto už nie je turistika. To je o úplne niečom inom.“

Zostalo nám už iba jedno želiezko v ohni. Roman. Musí sa posilniť. 2 x cigánska a kofola. Klasika. Stratenú energiu musí niečim nahradiť. A potom šup rovno na nohy a pokračujeme. Ak by sa nám naše želiezko príliš rozsedelo, stuhlo by. V úplne inej časti tela, ako by chcelo. A potom by sa mu veľmi zle šľapalo.

Tempo máme slušné. Roman si vykračuje, ako keby s nami na Bukovú prišiel autom. Drží tempo s našimi mladými hosťami. Tí ako keby sa ani zeme nedotýkali. Krídla im však nevidieť. Tempo Romanovi vydrží až do Dobrej Vody. Tu už sa na ňom začína prejavovať kríza. Kto vie, koľká už za dnešný deň? Síce idem iba od Bukovej, ale solidárne s Romanom začínam pociťovať krízu tiež. Som proste iná výkonnostná kategória. K poslednému kontrolnému bodu pred cieľom prichádzame s Romanom poslední. Naši sú už zhromaždení okolo ohňa. Čakajú na nás. Už len zostup dolu a máme to za sebou. Dal nám zabrať, ale do cieľa sme dorazili.

Musím súhlasiť s Dušom. Tieto stovky nie sú o turistike. Proste ideš, valíš, občas pobehneš… Niet času a priestoru na kochanie sa, fotografovanie, trochu pokoja na vnímanie krásy okolia… Celé je to také uponáhľané. Ja radšej zostanem verný starej dobrej klasike.

Ešte niekoľko čísiel. Naši stovkári na Bukovú dorazili okolo 19:45 hod. Z Bukovej sme vyrazili okolo 20:00 hod. a do cieľa sme dorazili niečo pred 03:30 hod. Cesta nám trvala 07:30 hod. A toľko aj trvať mala. Áno, Roman idúci z Bratislavy to bol stále schopný dávať za oficiálne turistické časy. A vlastne o niečo rýchlejšie, pretože sme sa zdržovali na kontrolných bodoch a ja som mal ešte jeden krásny zážitok v lese a Roman ma čakal. Na záver chcem poďakovať našim organizátorom za ukážkové zvládnutie akcie.

komentár: 828 pridaný: 20.09.2020 - 17:26
Jozef

Jozef

3

Je nás dosť takmer na čokoľvek. Preto Marek zabezpečil odvoz od neho (z Naháča) na 9-miestnom voze do Dobrej Vody a odvoz z Brezovej pod Bradlom cez Vrbové do Naháča. Takže akcie sa môže zúčastniť až 8 (slovom osem) našich členov. Na benzín sa poskladáme zatiaľ predbežne po 2 – 4 € pre vodiča 9-miestneho tátoša. Do Naháča odvezie podporný tým Maroš, Dušo, alebo ja.

Zajtra zisťujem, kto z nás ide na 100-ku a kto na iba „35-ku“. Stovkárom bude stačiť skoro ráno zaparkovať v Leopoldove svoje autá a ísť vlakom do Bratislavy. Z Naháča nás stiahne autom do Leopoldova niekto z „podporného týmu stovkárov“. Buď ja, Dušo alebo Maroš. Dušo rozmýšľaj, na ktorú stranu barikády sa chceš vlastne postaviť…

komentár: 823 pridaný: 17.09.2020 - 17:37

Reakcie na komentár: 823

Dúšo

Dúšo

1

No, nakolko mi vo stvrtok Roman zavolal, ci by som nesiel s nim 100vku, tak idem z TT s vlakom rano o piatej do Blavy. Auto mam v plane tentoraz nechat doma v garazi..takze by som poprosil Jozefa alebo Marosa o odvoz domov. Vrela vdaka dopredu.

komentár: 824 pridaný: 18.09.2020 - 02:39
Jozef

Jozef

2

Ak ti Dušo práve nepôjde vlak do Trnavy, tak tak ťa nejako dopravíme do Trnavy. Práve som dohovoril s Romanom. Plánujú doraziť do Bukovej okolo 19-tej. My zase plánujeme prísť do Bukovej asi o hodinu skôr ako oni aby sme sa zapísali a v pokoji si vypili svoje pivá. Zatiaľ to vyzerá takto:

  • Odchod z Leopoldova o 17:00 hod. Cesta z Leopoldova cez Vrbové do Naháča trvá podľa google maps asi 45 minút.
  • Odchod z Naháča o 17:45 min. (cesta z Naháča do Bukovej trvá podľa google maps asi 15 minút.
  • Do Bukovej by sme mali doraziť okolo 18-tej hodiny. Máme dostatok času na dvojnásobný zápis.

Plán je však plán a skutočnosť môže byť iná. Preto mi bude Roman volať z Vápennej, kde by mal mať signál. Z Vápennej na Bukovú je to podľa Hikingu 4 hodiny a 25 minút. Naše rýchliky si dali čestný záväzok, že to dajú za 3 a pol. Aspoň sa pokúsia. Podľa tohto telefonátu si skalibrujeme čas príchodu „podporného tímu“ na Bukovú. Ak by čestný záväzok zostal čestným a nie splneným, tak si jednoducho dáme o jedno pivo navyše…

komentár: 825 pridaný: 18.09.2020 - 09:59
Rado

Rado

2
  1. Neviem kde zobrali organizátory Trnavskej 100ky tú vzdialenosť 35km , ale v mape to ukazuje 26km. |:(
  2. Keď chcete certifikát treba mať razítka z kontrolných bodov. Pozor jeden je na Ostrej úboči (poľovnícka chatka). Je to na červenej značke, ale nie je to na tej asfaltke čo ide z Dobrej Vody. exclaim
  3. Cieľ je v misijnom stredisku Matejková. To je kúsok za vlaňajším cielom exclaim
  4. Kto sa bojí zápisného, môže ísť so mnou potrénovať v sobotu 12.9.2020 na Trnavskú 13 cool smirk
komentár: 819 pridaný: 10.09.2020 - 18:30

Reakcie na komentár: 819

Mišo

Mišo

1

Neviem či je tam ešte nejaká ďalšia kontrola, ale z Ostrej úboče sa dá ísť rovno dole na Matejkovú, bol som tade behať tento rok, trochu divočina po zvážnici, ale nemusí isť človek dole tou asfaltkou do BpB.

komentár: 820 pridaný: 11.09.2020 - 07:00
Dúšo

Dúšo

1

Zapíšem sa rád, nadrbaný na túru nechodím tak často…grin

komentár: 816 pridaný: 10.09.2020 - 00:43

Reakcie na komentár: 816

Jozef

Jozef

1

O koľko viac pív vypiješ na štarte, o toľko menej vody zo sebou ťaháš v batohu… Platí to však iba po určitú hranicu.

komentár: 817 pridaný: 10.09.2020 - 07:17
Vinco

Vinco

2

Ešte že ideme viacerí. Aspoň má bude mať kto odniesť, keď to s tým „zápisným“ preženiem grin

komentár: 818 pridaný: 10.09.2020 - 09:00